Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Galaxy S20 Ultra 5G – Nytt årtionde. Ny standard.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Black

  Art.nr: 1011914
 • 6,9" Quad HD+ Dynamic AMOLED-skärm
 • 12 GB RAM + 128 GB lagring
 • 48 MP telefotokamera med 100x zoom
 • Filma i 8K-upplösning
 • Fingeravtrycksläsare i skärmen

Kombinera med

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Black
Galaxy S20 Ultra 5G – Nytt årtionde. Ny standard.

14 990:-


 • Pris: 15 289:-
Lägg paket i kundvagn

Kombinera med

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Black
Galaxy S20 Ultra 5G – Nytt årtionde. Ny standard.

14 990:-


 • Pris: 15 489:-
Lägg paket i kundvagn

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Köp din Galaxy Tab A7 WiFi för 99 kr

Har du köpt en Samsung Galaxy S20 5G, S20+ 5G, S20 Ultra 5G, Z Flip 5G, Z Fold2 5G, Note20 5G, Note20 Ultra 5G 256GB eller Note20 Ultra 5G 512GB under perioden 1–31 december 2020 hos NetOnNet, så kan du köpa en grå Tab A7 WiFi för 99 kr  (ordinarie pris ca. 2690 kr). 

Gör så här:

1. Registrera ett Samsung Account** senast den 7:e januari 2021.
2. Öppna Samsung Members-appen i din nya mobil och logga in med ditt Samsung Account.
3. Klicka på erbjudandet under fliken ”Förmåner” för att hämta ut din kampanjkod. Notera att det kan ta upp till (5) dagar innan erbjudandet blir synligt i appen.
4. Efter registreringen av ditt kvitto får du ett mejl till din e-postadress för Samsung Account med en kampanjkod för grå Galaxy Tab A7 WiFi, samt en länk till produktsidan på Samsungs webbshop.
5. Följ länken i mejlet till produktsidan och lägg till grå Galaxy Tab A7 WiFi (SM-T500NZAAEUD) i Kundvagnen.
6. På sidan för ”Din Kundvagn” lägger du till din Kampanjkod från mejlet och priset uppdateras då automatiskt till kampanjpriset.
7. Kampanjkoden kan hämtas via Samsung Members  1 december 2020 – 14 januari 2021 och gäller till och med 14 januari 2021 på samsung.se. Erbjudandet gäller 1 gång per enhet och enbart för köp under kampanjperioden. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, och avslutas i förtid vid utförsäljning. Endast leverans inom Sverige. Erbjudandet går ej att kombinera med andra erbjudanden.

** Registrera ett Samsung Account genom att gå till ”Inställningar” → ”Konton och säkerhetskop.” → ”Konton” → ”Lägg till konto”.  Har du redan ett konto kan du logga in direkt med det. Särskilda villkor gäller för Samsung Account.

Köp din Galaxy Tab A7 WiFi för 99 kr

Har du köpt en Samsung Galaxy S20 5G, S20+ 5G, S20 Ultra 5G, Z Flip 5G, Z Fold2 5G, Note20 5G, Note20 Ultra 5G 256GB eller Note20 Ultra 5G 512GB under perioden 1–31 december 2020 hos NetOnNet, så kan du köpa en grå Tab A7 WiFi för 99 kr (ordinarie pris ca. 2690 kr) via Samsung Members-appen.

Läs mer här

Samsung Galaxy S20 Ultra är flaggskeppens flaggskepp, telefonen som för systemkamera och mobil ännu närmare varandra. Skärmen, med 120 Hz har vuxit för att nå häpnadsväckande 6,9 tum, men på ett optimerat sätt som inte påverkar telefonens totala storlek. Kamerauppsättningen består av fem kameror och bland annat hittar vi en huvudkamera på 108 MP och en 48 MP telefotokamera med upp till 100x zoom. Samsungs mest kraftfulla processor någonsin innehar tillsammans med 12 GB internminne ansvar över driften, och smarta lösningar tillämpas likväl för att underlätta dessa komponenters arbete, som för att förlänga batteriets livslängd. S10 firade 10 år av innovation, och S20 sätter standarden för de kommande 10 åren.

Toppbetyg från mobil.se

Toppbetyg från mobil.se

Tekniksajten mobil.se har utfört ett omfattande test av Galaxy S20 Ultra. I testet kammade modellen hem 92 av 100 poäng, något mobil själva kallar för ett toppbetyg.

"Det är kanske lätt att fokusera på ett fåtal nyheter, som 120 bilder per sekund, 5G eller 108 megapixel, men trots att de bidrar till intrycket är det framförallt helheten som gör S20 Ultra. Den har en bas i form av det vi berömt Samsung för tidigare, som det moderna gränssnittet en rad olika tjänster."

Läs hela testet här

Fem enastående kameror

Galaxy S20 Ultra är utrustad med fyra vassa kameror på baksidan: En extremt skarp 108 MP huvudkamera, en 48 MP telefotokamera med upp till 100x zoom, en 12 MP ultravidvinkellins på 123° och en djupavkännande lins som tillåter foton med kort skärpedjup för att ge suddig bakgrund (bokeh). Den femte kameran är förstås frontkameran, som även den förtjänar stor respekt med sina 40 MP. Vi ska titta lite närmare på kamerorna nedan, men vi kan redan konstatera att S20 Ultra har Samsungs bästa kamerauppsättning någonsin.

Galaxy S20 Ultra med fem enastående kameror

Högupplösta foton som kan beskäras utan uppoffring

Mycket i fotografivärlden handlar om pixlar, och megapixlar. Kanske än mer när man pratar om specifikt mobiltelefonkameror. Med en huvudkamera på 108 megapixlar placerar sig S20 Ultra i det absoluta toppskiktet av alla smartphones på marknaden, och det är först när du tittar på foton tagna med huvudkameran som du inser nivån av detaljrikedom den har att erbjuda. En annan fördel med den högupplösta kameran är att du kan beskära och zooma in på dina bilder i efterhand, utan att påverka kvaliteten avsevärt. Du behöver med andra ord inte känna att en bild är förstörd på grund av en oönskad liten detalj i bakgrunden. Dra nytta av fördelarna och känn hur det du tidigare sett som problem, nu ses som en möjlighet.

Kom nära, utan att behöva flytta på dig

100x, hundra gånger, det är rätt så mycket zoom. När du börjar utforska möjligheterna med telefotokameran kommer du snabbt upptäcka nya fotograferingstillfällen som du tidigare inte visste fanns. Eller märka att det som tidigare varit svårt och ansträngande, nu blivit enkelt. Föreviga dina minnen och få dina bekanta att fråga "Va? Stod du längst fram?" när du visar fotot från konserten, fast du egentligen tagit det från långt ute i folkhavet.

Kom nära, utan att behöva flytta på dig med 100x Zoom

Fånga tidigare omöjliga ögonblick med 8K

Kameran i Galaxy S20 Ultra stödjer videoinspelning i 8K (7680 × 4320 px). Med stöd för extremt högupplöst video öppnas ännu fler dörrar, och inte bara när vi pratar filmkvalitet. Dina filmklipp kommer vara redo för bioduken direkt, men begränsa dig inte till att se videoklipp som bara videoklipp - börja filma som ett nytt och effektivt sätt att fota. Efter att du spelat in en filmsnutt i 8K kan du gå in i klippet och titta på det, bild för bild. Chansen är stor att just det perfekta fotot döljer sig där någonstans.

Ta hjälp av AI

Kamerorna ger dig alla tekniska förutsättningar för att lyckas, men fotografering har en tendens att vara komplext. Här kliver den artificiella intelligensen (AI) in och gör det enkelt. När du tar ett kort kan du bland annat låta kameran ta fler foton samtidigt. Du kan sedan ta hjälp av AI för att plocka ut de 5-14 bästa korten från ögonblicket. Eftersom kombinationen av perfekt pose och optimalt ljus kanske bara varar en halv sekund, så kan AI rädda tillfällen som annars gått förlorade.

Extra ljuskänslig med Nona Binning-teknik

Många tillfällen värda att föreviga har gärna långt ifrån optimala ljusförhållanden. Till exempel den där sommarnatten i parken tillsammans med vänner. Större kamerasensorer och bländare låter kamerorna i Galaxy S20 Ultra att ta in mer ljus än sina föregångare, och användandet av Nona Binning-teknik ger en stor boost inom samma område. Med Nona Binning slås nio pixlar ihop till en, vilket skapar en betydligt större yta för ljusinsläpp än tidigare modeller kunnat ge.

Framtidssäkrad med stöd för 5G

Nästa generations Galaxy är förstås förberedd för nästa generations mobilnätverk. 5G-nätet håller på att byggas ut och kommer, när det är klart, att medföra bland annat högre uppkopplingshastighet och kortare svarstid. En stor majoritet av äldre smartphone-modeller kommer inte att ha stöd för den nya tekniken, men när 5G väl rullar ut på bred front så står du först i ledet med din Galaxy S20 Ultra.

Framtidssäkrad med stöd för 5G

Större skärm behöver inte betyda större telefon

S20 Ultra är utrustad med den största skärmen vi någonsin sett hos en Galaxy-modell, med sin 6,9-tums Quad HD+ Dynamic AMOLED-skärm. Men låt inte storleken avskräcka dig. Många kanske tänker att större skärm automatiskt betyder större telefon, så är inte fallet med S20 Ultra. Genom att optimera telefonens design täcker skärmen nu ännu mer av mobilens yta. Detta ger dig en större skärm, på en lika stor telefon. 

Större skärm behöver inte betyda större telefon

Dubbelt så snabb skärm med 120 Hz

Skärmen är inte bara stor, den är även snabb. Alla som har provat en datorskärm med högre uppdateringsfrekvens har upplevt skillnaden, och när man väl provat är det svårt att gå tillbaka. För den som inte provat så kan man försöka förklara det genom att säga att skärmen har ökat flyt. Rent tekniskt innebär 120 Hz att displayen uppdateras 120 gånger i sekunden. Det bidrar dels till att du mjukare bläddrar mellan appar, men kan även ge dig en fördel över din motståndare om du spelar spel, där varje mikrosekund kan vara avgörande. Skärmen på Galaxy S10 hade 60 Hz i uppdateringsfrekvens, vilket innebär att den nya skärmen på S20 Ultra är dubbelt så snabb.

Dubbelt så snabb skärm med 120 Hz

Prestanda

Många komponenter i Samsungs smartphones tillverkas av Samsung själva. På så sätt kan dem skräddarsys efter respektive modells specifika behov. Hjärnan i Galaxy S20 Ultra är Samsungs mest kraftfulla processor hittills, och när den kombineras med optimerad mjukvara uppnår man fantastiskt hög effektivitet i alla processer. Många andra lösningar tillämpas, dels för att öka hastigheten, men också för att förlänga batteriets livslängd och bana vägen för att internminnet ska prestera väl. Allt för att uppnå sömlös och oavbruten drift, utan att tumma på användarupplevelsen.

Damm- och vattentålig enligt IP68

Precis som sin föregångare i Galaxy S10 är även Galaxy S20 Ultra damm- och vattentålig. Att telefonen är klassad enligt IP68 innebär att den tål nedsänkning i vatten på djup ned till 1,5 meter i 30 minuter.

Samsung Pay

Samsung Galaxy S20 Ultra fungerar självklart även med Samsung Pay. Anslut ditt betalkort och betala med hjälp av NFC (Near Field Communication) i kompatibla terminaler, utan att behöva ta fram plånboken eller ens ha ditt fysiska kort med dig.

Se fullständiga villkor på samsung.se/pay.

I förpackningen

 • Samsung Galaxy S20 Ultra
 • Strömadapter
 • USB Type C-kabel
 • Hörlurar
 • Extra silikonpluggar
 • SIM-kortborttagningsverktyg
Specifikationer för Galaxy S20 Ultra

¹ 5G Ready betyder att produkten är förberedd att stödja 5G-nätverk. För mer info om lansering, tillgänglighet och stöd för din modell, kontakta din operatör. Samtliga modeller är kompatibla med 4G, 3G och 2G-nätverk.


Samsung erbjuder tre generationers uppdateringar av Android OS

Samsung erbjuder sina miljontals Galaxy-användare tre generationer av uppdateringar av operativsystemet Android eftersom man alltid vill kunna erbjuda sina kunder de allra bästa mobilupplevelserna.

Android Logo

Uppdateringarna gäller följande Galaxy-enheter: 

 • Galaxy S-serien: Galaxy S20 Ultra 5G, S20 Ultra, S20+ 5G, S20+, S20 5G, S20, S10 5G, S10+, S10, S10e, S10 Lite och kommande enheter inom S20-serien.
 • Galaxy Note-serien: Galaxy Note20 Ultra 5G, Note20 Ultra, Note20 5G, Note20, Note10+ 5G, Note10+, Note10 5G, Note10, Note10 Lite samt kommande enheter inom Note-serien.
 • Vikbara enheter inom Galaxyfamiljen: Galaxy Z Fold2 5G, Z Fold2, Z Flip 5G, Z Flip, Fold 5G, Fold samt kommande enheter inom Z-serien.  
 • Galaxy A-serien: Galaxy A71 5G, A71, A51 5G, A51, A90 5G samt utvalda enheter av kommande produkter inom A-serien. 
 • Surfplattor: Galaxy Tab S7+ 5G, Tab S7+, Tab S7 5G, Tab S7, Tab S6 5G, Tab S6, Tab S6 Lite samt kommande enheter inom Tab S-serien.

För mer information om mjukvaru-uppdateringar och produktspecifikationer för enheter från Samsung, vänligen besök news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy


Samsung erbjuder tre generationers uppdateringar av Android OS

Samsung erbjuder sina miljontals Galaxy-användare tre generationer av uppdateringar av operativsystemet Android eftersom man alltid vill kunna erbjuda sina kunder de allra bästa mobilupplevelserna.

Android Logo

Uppdateringarna gäller följande Galaxy-enheter: 

 • Galaxy S-serien: Galaxy S20 Ultra 5G, S20 Ultra, S20+ 5G, S20+, S20 5G, S20, S10 5G, S10+, S10, S10e, S10 Lite och kommande enheter inom S20-serien.
 • Galaxy Note-serien: Galaxy Note20 Ultra 5G, Note20 Ultra, Note20 5G, Note20, Note10+ 5G, Note10+, Note10 5G, Note10, Note10 Lite samt kommande enheter inom Note-serien.
 • Vikbara enheter inom Galaxyfamiljen: Galaxy Z Fold2 5G, Z Fold2, Z Flip 5G, Z Flip, Fold 5G, Fold samt kommande enheter inom Z-serien.  
 • Galaxy A-serien: Galaxy A71 5G, A71, A51 5G, A51, A90 5G samt utvalda enheter av kommande produkter inom A-serien. 
 • Surfplattor: Galaxy Tab S7+ 5G, Tab S7+, Tab S7 5G, Tab S7, Tab S6 5G, Tab S6, Tab S6 Lite samt kommande enheter inom Tab S-serien.

För mer information om mjukvaru-uppdateringar och produktspecifikationer för enheter från Samsung, vänligen besök news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy

Vi hjälper dig välja rätt mobilabonnemang
Vi hjälper dig välja rätt mobilabonnemang
Glöm inte försäkring ifall oturen är framme
Glöm inte försäkring ifall oturen är framme
Vad är 5G och vilka mobiltelefoner har 5G?
Vad är 5G och vilka mobiltelefoner har 5G?
1011914 1011914 Samsung Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Black SM-G988BZKDEUD Samsung Galaxy S20 Ultra är flaggskeppens flaggskepp, telefonen som för systemkamera och mobil ännu närmare varandra. Skärmen, med 120 Hz har vuxit för att nå häpnadsväckande 6,9 tum, men på ett optimerat sätt som inte påverkar telefonens totala storlek. Kamerauppsättningen består av fem kameror och bland annat hittar vi en huvudkamera på 108 MP och en 48 MP telefotokamera med upp till 100x zoom. Samsungs mest kraftfulla processor någonsin innehar tillsammans med 12 GB internminne ansvar över driften, och smarta lösningar tillämpas likväl för att underlätta dessa komponenters arbete, som för att förlänga batteriets livslängd. S10 firade 10 år av innovation, och S20 sätter standarden för de kommande 10 åren. *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen=""> Toppbetyg från mobil.se Tekniksajten mobil.se har utfört ett omfattande test av Galaxy S20 Ultra. I testet kammade modellen hem 92 av 100 poäng, något mobil själva kallar för ett toppbetyg."Det är kanske lätt att fokusera på ett fåtal nyheter, som 120 bilder per sekund, 5G eller 108 megapixel, men trots att de bidrar till intrycket är det framförallt helheten som gör S20 Ultra. Den har en bas i form av det vi berömt Samsung för tidigare, som det moderna gränssnittet en rad olika tjänster."Läs hela testet här Fem enastående kameror Galaxy S20 Ultra är utrustad med fyra vassa kameror på baksidan: En extremt skarp 108 MP huvudkamera, en 48 MP telefotokamera med upp till 100x zoom, en 12 MP ultravidvinkellins på 123° och en djupavkännande lins som tillåter foton med kort skärpedjup för att ge suddig bakgrund (bokeh). Den femte kameran är förstås frontkameran, som även den förtjänar stor respekt med sina 40 MP. Vi ska titta lite närmare på kamerorna nedan, men vi kan redan konstatera att S20 Ultra har Samsungs bästa kamerauppsättning någonsin. Högupplösta foton som kan beskäras utan uppoffring Mycket i fotografivärlden handlar om pixlar, och megapixlar. Kanske än mer när man pratar om specifikt mobiltelefonkameror. Med en huvudkamera på 108 megapixlar placerar sig S20 Ultra i det absoluta toppskiktet av alla smartphones på marknaden, och det är först när du tittar på foton tagna med huvudkameran som du inser nivån av detaljrikedom den har att erbjuda. En annan fördel med den högupplösta kameran är att du kan beskära och zooma in på dina bilder i efterhand, utan att påverka kvaliteten avsevärt. Du behöver med andra ord inte känna att en bild är förstörd på grund av en oönskad liten detalj i bakgrunden. Dra nytta av fördelarna och känn hur det du tidigare sett som problem, nu ses som en möjlighet. Kom nära, utan att behöva flytta på dig 100x, hundra gånger, det är rätt så mycket zoom. När du börjar utforska möjligheterna med telefotokameran kommer du snabbt upptäcka nya fotograferingstillfällen som du tidigare inte visste fanns. Eller märka att det som tidigare varit svårt och ansträngande, nu blivit enkelt. Föreviga dina minnen och få dina bekanta att fråga "Va? Stod du längst fram?" när du visar fotot från konserten, fast du egentligen tagit det från långt ute i folkhavet. Fånga tidigare omöjliga ögonblick med 8K Kameran i Galaxy S20 Ultra stödjer videoinspelning i 8K (7680 × 4320 px). Med stöd för extremt högupplöst video öppnas ännu fler dörrar, och inte bara när vi pratar filmkvalitet. Dina filmklipp kommer vara redo för bioduken direkt, men begränsa dig inte till att se videoklipp som bara videoklipp - börja filma som ett nytt och effektivt sätt att fota. Efter att du spelat in en filmsnutt i 8K kan du gå in i klippet och titta på det, bild för bild. Chansen är stor att just det perfekta fotot döljer sig där någonstans. Ta hjälp av AI Kamerorna ger dig alla tekniska förutsättningar för att lyckas, men fotografering har en tendens att vara komplext. Här kliver den artificiella intelligensen (AI) in och gör det enkelt. När du tar ett kort kan du bland annat låta kameran ta fler foton samtidigt. Du kan sedan ta hjälp av AI för att plocka ut de 5-14 bästa korten från ögonblicket. Eftersom kombinationen av perfekt pose och optimalt ljus kanske bara varar en halv sekund, så kan AI rädda tillfällen som annars gått förlorade. Extra ljuskänslig med Nona Binning-teknik Många tillfällen värda att föreviga har gärna långt ifrån optimala ljusförhållanden. Till exempel den där sommarnatten i parken tillsammans med vänner. Större kamerasensorer och bländare låter kamerorna i Galaxy S20 Ultra att ta in mer ljus än sina föregångare, och användandet av Nona Binning-teknik ger en stor boost inom samma område. Med Nona Binning slås nio pixlar ihop till en, vilket skapar en betydligt större yta för ljusinsläpp än tidigare modeller kunnat ge. Framtidssäkrad med stöd för 5G Nästa generations Galaxy är förstås förberedd för nästa generations mobilnätverk. 5G-nätet håller på att byggas ut och kommer, när det är klart, att medföra bland annat högre uppkopplingshastighet och kortare svarstid. En stor majoritet av äldre smartphone-modeller kommer inte att ha stöd för den nya tekniken, men när 5G väl rullar ut på bred front så står du först i ledet med din Galaxy S20 Ultra. Större skärm behöver inte betyda större telefon S20 Ultra är utrustad med den största skärmen vi någonsin sett hos en Galaxy-modell, med sin 6,9-tums Quad HD+ Dynamic AMOLED-skärm. Men låt inte storleken avskräcka dig. Många kanske tänker att större skärm automatiskt betyder större telefon, så är inte fallet med S20 Ultra. Genom att optimera telefonens design täcker skärmen nu ännu mer av mobilens yta. Detta ger dig en större skärm, på en lika stor telefon.  Dubbelt så snabb skärm med 120 Hz Skärmen är inte bara stor, den är även snabb. Alla som har provat en datorskärm med högre uppdateringsfrekvens har upplevt skillnaden, och när man väl provat är det svårt att gå tillbaka. För den som inte provat så kan man försöka förklara det genom att säga att skärmen har ökat flyt. Rent tekniskt innebär 120 Hz att displayen uppdateras 120 gånger i sekunden. Det bidrar dels till att du mjukare bläddrar mellan appar, men kan även ge dig en fördel över din motståndare om du spelar spel, där varje mikrosekund kan vara avgörande. Skärmen på Galaxy S10 hade 60 Hz i uppdateringsfrekvens, vilket innebär att den nya skärmen på S20 Ultra är dubbelt så snabb. Prestanda Många komponenter i Samsungs smartphones tillverkas av Samsung själva. På så sätt kan dem skräddarsys efter respektive modells specifika behov. Hjärnan i Galaxy S20 Ultra är Samsungs mest kraftfulla processor hittills, och när den kombineras med optimerad mjukvara uppnår man fantastiskt hög effektivitet i alla processer. Många andra lösningar tillämpas, dels för att öka hastigheten, men också för att förlänga batteriets livslängd och bana vägen för att internminnet ska prestera väl. Allt för att uppnå sömlös och oavbruten drift, utan att tumma på användarupplevelsen. Damm- och vattentålig enligt IP68 Precis som sin föregångare i Galaxy S10 är även Galaxy S20 Ultra damm- och vattentålig. Att telefonen är klassad enligt IP68 innebär att den tål nedsänkning i vatten på djup ned till 1,5 meter i 30 minuter. Samsung Pay Samsung Galaxy S20 Ultra fungerar självklart även med Samsung Pay. Anslut ditt betalkort och betala med hjälp av NFC (Near Field Communication) i kompatibla terminaler, utan att behöva ta fram plånboken eller ens ha ditt fysiska kort med dig.Se fullständiga villkor på samsung.se/pay. I förpackningen Samsung Galaxy S20 UltraStrömadapterUSB Type C-kabelHörlurarExtra silikonpluggarSIM-kortborttagningsverktyg ¹ 5G Ready betyder att produkten är förberedd att stödja 5G-nätverk. För mer info om lansering, tillgänglighet och stöd för din modell, kontakta din operatör. Samtliga modeller är kompatibla med 4G, 3G och 2G-nätverk. Mobiltelefoner 4,5 514 14990 SEK 14990 NewCondition InStock
 1. Telefon & GPS
 2. Mobiltelefoner