Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Gray - Galaxy S20 Ultra – Nytt årtionde. Ny standard.
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Galaxy S20 Ultra – Nytt årtionde. Ny standard.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Gray

  Art.nr: 1011913
 • 6,9" Quad HD+ Dynamic AMOLED-skärm
 • 12 GB RAM + 128 GB lagring
 • 48 MP telefotokamera med 100x zoom
 • Filma i 8K-upplösning
 • Fingeravtrycksläsare i skärmen

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Samsung Galaxy S20 Ultra är 2020 års flaggskeppsmobil, telefonen som för systemkamera och mobil ännu närmare varandra. Kamerauppsättningen består av fem kameror och bland annat hittar vi en huvudkamera på 108 MP och en 48 MP telefotokamera med upp till 100x zoom. Skärmen är numera på 120 Hz och har vuxit för att nå häpnadsväckande 6,9 tum, men på ett optimerat sätt som inte påverkar telefonens totala storlek. Samsungs mest kraftfulla processor någonsin innehar tillsammans med 12 GB internminne ansvar över driften, och smarta lösningar tillämpas likväl för att underlätta dessa komponenters arbete, som för att förlänga batteriets livslängd. S10 firade 10 år av innovation, och S20 sätter standarden för de kommande 10 åren.

Fem enastående kameror

Galaxy S20 Ultra är utrustad med fyra vassa kameror på baksidan: En extremt skarp 108 MP huvudkamera, en 48 MP telefotokamera med upp till 100x zoom, en 12 MP ultravidvinkellins på 123° och en djupavkännande lins som tillåter foton med kort skärpedjup för att ge suddig bakgrund (bokeh). Den femte kameran är förstås frontkameran, som även den förtjänar stor respekt med sina 40 MP. Vi ska titta lite närmare på kamerorna nedan, men vi kan redan konstatera att S20 Ultra har Samsungs bästa kamerauppsättning någonsin.

Högupplösta foton som kan beskäras utan uppoffring

Mycket i fotografivärlden handlar om pixlar, och megapixlar. Kanske än mer när man pratar om specifikt mobiltelefonkameror. Med en huvudkamera på 108 megapixlar placerar sig S20 Ultra i det absoluta toppskiktet av alla smartphones på marknaden, och det är först när du tittar på foton tagna med huvudkameran som du inser nivån av detaljrikedom den har att erbjuda. En annan fördel med den högupplösta kameran är att du kan beskära och zooma in på dina bilder i efterhand, utan att påverka kvaliteten avsevärt. Du behöver med andra ord inte känna att en bild är förstörd på grund av en oönskad liten detalj i bakgrunden. Dra nytta av fördelarna och känn hur det du tidigare sett som problem, nu ses som en möjlighet.

Kom nära, utan att behöva flytta på dig

100x, hundra gånger, det är rätt så mycket zoom. När du börjar utforska möjligheterna med telefotokameran kommer du snabbt upptäcka nya fotograferingstillfällen som du tidigare inte visste fanns. Eller märka att det som tidigare varit svårt och ansträngande, nu blivit enkelt. Föreviga dina minnen och få dina bekanta att fråga "Va? Stod du längst fram?" när du visar fotot från konserten, fast du egentligen tagit det från långt ute i folkhavet.

Fånga tidigare omöjliga ögonblick med 8K

Kameran i Galaxy S20 Ultra stödjer videoinspelning i 8K (7680 × 4320 px). Med stöd för extremt högupplöst video öppnas ännu fler dörrar, och inte bara när vi pratar filmkvalitet. Dina filmklipp kommer vara redo för bioduken direkt, men begränsa dig inte till att se videoklipp som bara videoklipp - börja filma som ett nytt och effektivt sätt att fota. Efter att du spelat in en filmsnutt i 8K kan du gå in i klippet och titta på det, bild för bild. Chansen är stor att just det perfekta fotot döljer sig där någonstans.

Ta hjälp av AI

Kamerorna ger dig alla tekniska förutsättningar för att lyckas, men fotografering har en tendens att vara komplext. Här kliver den artificiella intelligensen (AI) in och gör det enkelt. När du tar ett kort kan du bland annat låta kameran ta fler foton samtidigt. Du kan sedan ta hjälp av AI för att plocka ut de 5-14 bästa korten från ögonblicket. Eftersom kombinationen av perfekt pose och optimalt ljus kanske bara varar en halv sekund, så kan AI rädda tillfällen som annars gått förlorade.

Extra ljuskänslig med Nona Binning-teknik

Många tillfällen värda att föreviga har gärna långt ifrån optimala ljusförhållanden. Till exempel den där sommarnatten i parken tillsammans med vänner. Större kamerasensorer och bländare låter kamerorna i Galaxy S20 Ultra att ta in mer ljus än sina föregångare, och användandet av Nona Binning-teknik ger en stor boost inom samma område. Med Nona Binning slås nio pixlar ihop till en, vilket skapar en betydligt större yta för ljusinsläpp än tidigare modeller kunnat ge.

Framtidssäkrad med stöd för 5G

Nästa generations Galaxy är förstås förberedd för nästa generations mobilnätverk. 5G-nätet håller på att byggas ut och kommer, när det är klart, att medföra bland annat högre uppkopplingshastighet och kortare svarstid. En stor majoritet av äldre smartphone-modeller kommer inte att ha stöd för den nya tekniken, men när 5G väl rullar ut på bred front så står du först i ledet med din Galaxy S20 Ultra.

Större skärm behöver inte betyda större telefon

S20 Ultra är utrustad med den största skärmen vi någonsin sett hos en Galaxy-modell, med sin 6,9-tums Quad HD+ Dynamic AMOLED-skärm. Men låt inte storleken avskräcka dig. Många kanske tänker att större skärm automatiskt betyder större telefon, så är inte fallet med S20 Ultra. Genom att optimera telefonens design täcker skärmen nu ännu mer av mobilens yta. Detta ger dig en större skärm, på en lika stor telefon. 

Dubbelt så snabb skärm med 120 Hz

Skärmen är inte bara stor, den är även snabb. Alla som har provat en datorskärm med högre uppdateringsfrekvens har upplevt skillnaden, och när man väl provat är det svårt att gå tillbaka. För den som inte provat så kan man försöka förklara det genom att säga att skärmen har ökat flyt. Rent tekniskt innebär 120 Hz att displayen uppdateras 120 gånger i sekunden. Det bidrar dels till att du mjukare bläddrar mellan appar, men kan även ge dig en fördel över din motståndare om du spelar spel, där varje mikrosekund kan vara avgörande. Skärmen på Galaxy S10 hade 60 Hz i uppdateringsfrekvens, vilket innebär att den nya skärmen på S20 Ultra är dubbelt så snabb.

Prestanda

Många komponenter i Samsungs smartphones tillverkas av Samsung själva. På så sätt kan dem skräddarsys efter respektive modells specifika behov. Hjärnan i Galaxy S20 Ultra är Samsungs mest kraftfulla processor hittills, och när den kombineras med optimerad mjukvara uppnår man fantastiskt hög effektivitet i alla processer. Många andra lösningar tillämpas, dels för att öka hastigheten, men också för att förlänga batteriets livslängd och bana vägen för att internminnet ska prestera väl. Allt för att uppnå sömlös och oavbruten drift, utan att tumma på användarupplevelsen.

Damm- och vattentålig enligt IP68

Precis som sin föregångare i Galaxy S10 är även Galaxy S20 Ultra damm- och vattentålig. Att telefonen är klassad enligt IP68 innebär att den tål nedsänkning i vatten på djup ned till 1,5 meter i 30 minuter.

Samsung Pay

Samsung Galaxy S20 Ultra fungerar självklart även med Samsung Pay. Anslut ditt betalkort och betala med hjälp av NFC (Near Field Communication) i kompatibla terminaler, utan att behöva ta fram plånboken eller ens ha ditt fysiska kort med dig.

Se fullständiga villkor på samsung.se/pay.

I förpackningen

 • Samsung Galaxy S20 Ultra
 • Strömadapter
 • USB Type C-kabel
 • Hörlurar
 • Extra silikonpluggar
 • SIM-kortborttagningsverktyg