Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Vattentät Sony-smartphone i kompakt format

Sony Xperia XZ1 Compact Black

  Art.nr: 247282
 • 4,6" TRILUMINOS HD-display
 • Qualcomm® Snapdragon™ 835-processor
 • 4 GB RAM + 32 GB internminne
 • Unik 3D-skapare
 • IP65/68-certifiering

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Xperia XZ1 Compact från Sony erbjuder samma prestanda som Xperia XZ1 i ett kompaktare format. Den har samma kraftfulla processor, RAM, Motion-Eye-kamera och vattentålighet och kommer med senaste Android 8.0 Oreo. Även XZ1 Compact har Sonys unika 3D-scanner som skapar en 3D-bild i telefonen på bara sekunder. Kort och gott är Sony Xperia XZ1 Compact en prestandafull toppmobil i ett lite mindre format än sina storebröder XZ1 och XZ Premium.

Prestanda som storebror

Om vi ser Xperia XZ-telefonerna som en syskonskara så är XZ Premium storebror, XZ1 mellanbarnet och XZ1 Compact är minstingen. Samma gener i ett mindre format med andra ord.
Innanför skalet sitter samma banbrytande Snapdragon™ 835-processor, 4 GB RAM-minne och ett riktigt snabbt lagringsutrymme som kan utökas med ett microSD-kort upp till 256 GB.
Qualcomm Snapdragon 835 ger otrolig grafik, branschledande prestanda och förbättrad batterieffektivitet. Oavsett om du surfar online eller spelar snabba spel upplever du en superjämn prestanda med avancerad processorkraft.

HD-upplöst TRILUMINOS™-skärm

Den största skillnaden mellan XZ1 Compact och XZ1 är skärmen och skärmstorleken. Displayen är en 4,6" HD-display (720 x 1280) som med Sonys Bravia TV-teknologi gör bilder och filmer verklighetstrogna med perfekt skärpa, färg och kontrast. TRILUMINOS™ for mobile visar ca 138% av det färgspektrum som en standarddisplay visar. Med hjälp av en bredare färgpalett skapar den subtila färgskiftningar för en mer naturtrogen bild.
Dynamisk kontrastförbättring korrigerar kontrasten på ett smart sätt så att till och med de ljusaste färger blir klara och aldrig övermättade. Upplev filmer så realistiska att du tror att du befinner dig i dem.

Sony Xperia XZ1 Compact

Vattentålig design

Designen hos Compact-modellen ser mer kompakt och robust ut än sina storasyskon. Telefonen har en baksida och sidor av glasfiberarmerad plast medan topp och botten är gjorda av metall.
Framsidan täcks av tåligt Corning® Gorilla® Glass 5 för att bättre motstå repor och slag. Hemknappen sitter på sidan av telefonen med integrerad fingeravtrycksläsare.
XZ1 Compact kommer i fyra färger som Sony säger är inspirerade av naturen; White Silver från ljus som reflekteras i snö, Horizon Blue efterliknar färgen på en sommarhorisont, Twilight Pink är solnedgången en ljummen kväll och Black är en strand som badar i månljus.

Låt inte regnigt väder stoppa dig - för det stoppar inte Xperia XZ1 Compact. IP65/68-certifieringen betyder att mobilen är konstruerad för att klara vattenstråle med lågt tryck samt nedsänkning i vatten på större djup än en meter.*

Sony Xperia XZ1 Compact

Avancerad kamera som fångar livet

Med Motion Eye™-kameran i Xperia XZ1 Compact med superslowmotion och förutseende bildtagning kan du se livet på ett sätt du aldrig sett det förut. Fotografera livet på ett helt nytt sätt. Xperia XZ1 Compact har mycket liknande teknologi som Sony använder i sina α™- och Cyber-shot™-kameror. Exmor RS mobilsensor ger bättre bilder med mindre brus, Sony G Lens registrerar detaljer och strukturer för bättre optisk klarhet och Sonys bildprocessor BIONZ för mobila enheter ger mer korrekt rörelseigenkänning och snabbare bildbehandling.

Fånga precis rätt ögonblick med sekvenstagning med autofokus. Håll bara inne avtryckarknappen på skärmen och låt kameran smattra av med 10 bilder per sekund så kan du i efterhand välja ut den bästa bilden. Autofocus Burst ser till att fokusera blixtsnabbt mellan varje bild, vilket ger dig skarpa foton även när motivet rör sig.
Fotografera dygnet runt tack vare smart exponeringsstyrning som justerar efter hur ljust det är omkring dig för att ta klara och levande bilder även på kvällen. Öka kontrollen över ditt fotograferande med manuell styrning av skärpa och slutartid för ännu större kreativ frihet.

Selfiekamera med vidvinkel

Selfiekameran på XZ1 Compact har en upplösning på 8 megapixlar, har en 1/4-tums sensor med en supervidvinkel där du kan växla synfält mellan 80° och 120°. Perfekt för att få med omgivningen eller kompisarna på en gruppbild.
En displayblixt ger upplysta selfies oavsett ljusförhållanden.

Sony Xperia XZ1 Compact

Fånga detaljerna i super-slowmotion

Se helt vanliga saker på ett ovanligt sätt eller uppmärksamma varje detalj och öka dramatiken i ett snabbt actionförlopp med Sonys superslowmotion. Motion Eye-kameran kan fånga det som det mänskliga ögat inte hinner se genom att registrera hela 960 bildrutor per sekund - det är fyra gånger mer än andra smartphones. Resultatet ger riktigt effektfull slowmotion i dina filmer och kan skapa magi av helt vardagliga händelser. 

Upplösningen för video med den bakre kameran är som mest UHD 4K 2160p @30 fps, 1080p @60 fps och 720p @960 fps. Sonys femaxliga bildstabilisering SteadyShot™ ser till att du kan spela in stadiga videor även när du rör på dig. SteadyShot™ kompenserar för skakiga rörelser i fem riktningar både på den främre och bakre kameran så att dina videor alltid blir stadiga.

Sony Xperia XZ1 Compact

Kraftfulla stereohögtalare

Xperia XZ1 Compact har dubbla framåtriktade högtalare för ett stereoljud som är 50% kraftigare än tidigare modeller, vilket gör dem till de kraftfullaste Xperia-högtalarna hittills.
Du kan räkna med en oöverträffad ljudkvalitet både när du lyssnar direkt från mobilen eller använder hörlurar eller högtalare.

DNC-teknik (digital brusreducering) minskar omgivningens störande ljud med upp till 98% när du använder DNC-hörlurar så att du kan lyssna ostört. Kopplar du XZ1 trådlöst till högtalare eller hörlurar så kommer du märka att Sony har förbättrat Bluetooth-teknologin

Unik 3D-skapare

3D är här för att stanna. Scanna av något i din närhet - ditt ansikte, ditt husdjur, en legobil eller vad som helst och spara som minnen i 3D. Du använder kameran och Sonys 3D-app för att läsa in objektet som appen förvandlar till en högupplöst 3D-bild på bara 15-60 sekunder. Din 3D-bild kan du sedan rotera och snurra runt, du kan redigera, ändra, visa, spara och dela. Med Sonys 3D-skapare kan du ha den häftigaste avataren i kompisgänget, eller varför inte skriva ut den med en 3D-skrivare?

Batteri och laddning

Batterikapaciteten i XZ1 Compact är densamma som i XZ1, nämligen 2 700 mAh. Ihop med Smart Stamina 3.0 får du ett batteri som räcker hela dagen - även de dagar då du använder mobilen extra mycket. Xperia XZ1 Compact hjälper till att anpassa energiförbrukningen för att hålla mobilen vid liv hela dagen. Dess laddningsteknologi hjälper till att hålla batteriet i gott skick och ger batteriet upp till två gånger så lång livslängd.

Laddning görs via USB-C och med den smarta funktionen Battery Care kan du lugnt ladda mobilen under natten utan att vara rädd för att batteriet ska ta skada av att ligga ikopplat när det laddats fullt. Battery Care laddar mobilen till 90% och väntar sedan till precis innan din väckningstid och laddar upp till 100%.

Xperia Transfer - för enklare byte av mobiltelefon

Alla Sony-smartphones från X-, XZ- och XA1-serierna har appen Xperia Transfer Mobile förinstallerad. Den gör byte av din gamla mobil till din nya Xperia busenkel. För över med SMS, MMS, kontakter, foton och filmer helt utan dator eller sladdar.
Funktionen fungerar oavsett om du tidigare haft en Android-, iOS- eller Windowsmobil.

Nya Android 8.0 Oreo

Android 8 är döpt efter den smarriga kakan Oreo, och Sony Xperia XZ1 Compact är en av de första mobilerna som kommer med det nya operativsystemet från start.
Android 8.0 är snabbare, smartare och mer kraftfullt än någonsin. Oreo låter dig och mobilen jobba effektivare genom att nå fler appar med färre knapptryckningar, sköter autoifyllningar för inloggningar, minimerar bakgrundsaktivitet för senaste använda appar och låter dig multitaska med två appar samtidigt med Bild-i-Bild-funktionen.
Dessutom kommer nya Android 8.0 med över 60 nya emojis.

Android 8.0 Oreo Sony Xperia XZ1 Compact

* Xperia XZ1 Compact är vatten- och dammtålig, så det är ingen fara om du överraskas av regn eller behöver skölja av den under kranen. Men kom ihåg: alla portar och skydd måste vara helt stängda. Du bör inte: låta enheten hamna helt under vatten eller utsätta den för havsvatten, saltvatten, klorerat vatten eller vätskor som till exempel drycker. Missbruk och felaktig användning av enheten upphäver garantin. Enheten har testats enligt skyddsklassningen IP65/68. Se http://support.sonymobile.com/se/dm/waterresistant för mer information. Observera att Xperia XZ1 Compact har en USB-port utan lock för anslutning och laddning. USB-porten måste vara helt torr innan du laddar enheten.

Titta även på

(2 st)
 • 5" Full HD HDR-display
 • 19 MP Motion Eye-kamera
 • Filma i 4K HDR & Superslowmotion

5 290:-

Titta även på

(2 st)
 • 5" Full HD HDR-display
 • 19 MP Motion Eye-kamera
 • Filma i 4K HDR & Superslowmotion

5 290:-

Sony Sony Xperia XZ1 Compact Black 1310-7097 Xperia XZ1 Compact från Sony erbjuder samma prestanda som Xperia XZ1 i ett kompaktare format. Den har samma kraftfulla processor, RAM, Motion-Eye-kamera och vattentålighet och kommer med senaste Android 8.0 Oreo. Även XZ1 Compact har Sonys unika 3D-scanner som skapar en 3D-bild i telefonen på bara sekunder. Kort och gott är Sony Xperia XZ1 Compact en prestandafull toppmobil i ett lite mindre format än sina storebröder XZ1 och XZ Premium. Prestanda som storebror Om vi ser Xperia XZ-telefonerna som en syskonskara så är XZ Premium storebror, XZ1 mellanbarnet och XZ1 Compact är minstingen. Samma gener i ett mindre format med andra ord.Innanför skalet sitter samma banbrytande Snapdragon™ 835-processor, 4 GB RAM-minne och ett riktigt snabbt lagringsutrymme som kan utökas med ett microSD-kort upp till 256 GB.Qualcomm Snapdragon 835 ger otrolig grafik, branschledande prestanda och förbättrad batterieffektivitet. Oavsett om du surfar online eller spelar snabba spel upplever du en superjämn prestanda med avancerad processorkraft. HD-upplöst TRILUMINOS™-skärm Den största skillnaden mellan XZ1 Compact och XZ1 är skärmen och skärmstorleken. Displayen är en 4,6" HD-display (720 x 1280) som med Sonys Bravia TV-teknologi gör bilder och filmer verklighetstrogna med perfekt skärpa, färg och kontrast. TRILUMINOS™ for mobile visar ca 138% av det färgspektrum som en standarddisplay visar. Med hjälp av en bredare färgpalett skapar den subtila färgskiftningar för en mer naturtrogen bild.Dynamisk kontrastförbättring korrigerar kontrasten på ett smart sätt så att till och med de ljusaste färger blir klara och aldrig övermättade. Upplev filmer så realistiska att du tror att du befinner dig i dem. Vattentålig design Designen hos Compact-modellen ser mer kompakt och robust ut än sina storasyskon. Telefonen har en baksida och sidor av glasfiberarmerad plast medan topp och botten är gjorda av metall.Framsidan täcks av tåligt Corning® Gorilla® Glass 5 för att bättre motstå repor och slag. Hemknappen sitter på sidan av telefonen med integrerad fingeravtrycksläsare. XZ1 Compact kommer i fyra färger som Sony säger är inspirerade av naturen; White Silver från ljus som reflekteras i snö, Horizon Blue efterliknar färgen på en sommarhorisont, Twilight Pink är solnedgången en ljummen kväll och Black är en strand som badar i månljus. Låt inte regnigt väder stoppa dig - för det stoppar inte Xperia XZ1 Compact. IP65/68-certifieringen betyder att mobilen är konstruerad för att klara vattenstråle med lågt tryck samt nedsänkning i vatten på större djup än en meter.* Avancerad kamera som fångar livet Med Motion Eye™-kameran i Xperia XZ1 Compact med superslowmotion och förutseende bildtagning kan du se livet på ett sätt du aldrig sett det förut. Fotografera livet på ett helt nytt sätt. Xperia XZ1 Compact har mycket liknande teknologi som Sony använder i sina α™- och Cyber-shot™-kameror. Exmor RS mobilsensor ger bättre bilder med mindre brus, Sony G Lens registrerar detaljer och strukturer för bättre optisk klarhet och Sonys bildprocessor BIONZ för mobila enheter ger mer korrekt rörelseigenkänning och snabbare bildbehandling. Fånga precis rätt ögonblick med sekvenstagning med autofokus. Håll bara inne avtryckarknappen på skärmen och låt kameran smattra av med 10 bilder per sekund så kan du i efterhand välja ut den bästa bilden. Autofocus Burst ser till att fokusera blixtsnabbt mellan varje bild, vilket ger dig skarpa foton även när motivet rör sig.Fotografera dygnet runt tack vare smart exponeringsstyrning som justerar efter hur ljust det är omkring dig för att ta klara och levande bilder även på kvällen. Öka kontrollen över ditt fotograferande med manuell styrning av skärpa och slutartid för ännu större kreativ frihet. Selfiekamera med vidvinkel Selfiekameran på XZ1 Compact har en upplösning på 8 megapixlar, har en 1/4-tums sensor med en supervidvinkel där du kan växla synfält mellan 80° och 120°. Perfekt för att få med omgivningen eller kompisarna på en gruppbild.En displayblixt ger upplysta selfies oavsett ljusförhållanden. Fånga detaljerna i super-slowmotion Se helt vanliga saker på ett ovanligt sätt eller uppmärksamma varje detalj och öka dramatiken i ett snabbt actionförlopp med Sonys superslowmotion. Motion Eye-kameran kan fånga det som det mänskliga ögat inte hinner se genom att registrera hela 960 bildrutor per sekund - det är fyra gånger mer än andra smartphones. Resultatet ger riktigt effektfull slowmotion i dina filmer och kan skapa magi av helt vardagliga händelser.  Upplösningen för video med den bakre kameran är som mest UHD 4K 2160p @30 fps, 1080p @60 fps och 720p @960 fps. Sonys femaxliga bildstabilisering SteadyShot™ ser till att du kan spela in stadiga videor även när du rör på dig. SteadyShot™ kompenserar för skakiga rörelser i fem riktningar både på den främre och bakre kameran så att dina videor alltid blir stadiga. Kraftfulla stereohögtalare Xperia XZ1 Compact har dubbla framåtriktade högtalare för ett stereoljud som är 50% kraftigare än tidigare modeller, vilket gör dem till de kraftfullaste Xperia-högtalarna hittills.Du kan räkna med en oöverträffad ljudkvalitet både när du lyssnar direkt från mobilen eller använder hörlurar eller högtalare. DNC-teknik (digital brusreducering) minskar omgivningens störande ljud med upp till 98% när du använder DNC-hörlurar så att du kan lyssna ostört. Kopplar du XZ1 trådlöst till högtalare eller hörlurar så kommer du märka att Sony har förbättrat Bluetooth-teknologin Unik 3D-skapare 3D är här för att stanna. Scanna av något i din närhet - ditt ansikte, ditt husdjur, en legobil eller vad som helst och spara som minnen i 3D. Du använder kameran och Sonys 3D-app för att läsa in objektet som appen förvandlar till en högupplöst 3D-bild på bara 15-60 sekunder. Din 3D-bild kan du sedan rotera och snurra runt, du kan redigera, ändra, visa, spara och dela. Med Sonys 3D-skapare kan du ha den häftigaste avataren i kompisgänget, eller varför inte skriva ut den med en 3D-skrivare? Batteri och laddning Batterikapaciteten i XZ1 Compact är densamma som i XZ1, nämligen 2 700 mAh. Ihop med Smart Stamina 3.0 får du ett batteri som räcker hela dagen - även de dagar då du använder mobilen extra mycket. Xperia XZ1 Compact hjälper till att anpassa energiförbrukningen för att hålla mobilen vid liv hela dagen. Dess laddningsteknologi hjälper till att hålla batteriet i gott skick och ger batteriet upp till två gånger så lång livslängd. Laddning görs via USB-C och med den smarta funktionen Battery Care kan du lugnt ladda mobilen under natten utan att vara rädd för att batteriet ska ta skada av att ligga ikopplat när det laddats fullt. Battery Care laddar mobilen till 90% och väntar sedan till precis innan din väckningstid och laddar upp till 100%. Xperia Transfer - för enklare byte av mobiltelefon Alla Sony-smartphones från X-, XZ- och XA1-serierna har appen Xperia Transfer Mobile förinstallerad. Den gör byte av din gamla mobil till din nya Xperia busenkel. För över med SMS, MMS, kontakter, foton och filmer helt utan dator eller sladdar.Funktionen fungerar oavsett om du tidigare haft en Android-, iOS- eller Windowsmobil. Nya Android 8.0 Oreo Android 8 är döpt efter den smarriga kakan Oreo, och Sony Xperia XZ1 Compact är en av de första mobilerna som kommer med det nya operativsystemet från start. Android 8.0 är snabbare, smartare och mer kraftfullt än någonsin. Oreo låter dig och mobilen jobba effektivare genom att nå fler appar med färre knapptryckningar, sköter autoifyllningar för inloggningar, minimerar bakgrundsaktivitet för senaste använda appar och låter dig multitaska med två appar samtidigt med Bild-i-Bild-funktionen.Dessutom kommer nya Android 8.0 med över 60 nya emojis. * Xperia XZ1 Compact är vatten- och dammtålig, så det är ingen fara om du överraskas av regn eller behöver skölja av den under kranen. Men kom ihåg: alla portar och skydd måste vara helt stängda. Du bör inte: låta enheten hamna helt under vatten eller utsätta den för havsvatten, saltvatten, klorerat vatten eller vätskor som till exempel drycker. Missbruk och felaktig användning av enheten upphäver garantin. Enheten har testats enligt skyddsklassningen IP65/68. Se http://support.sonymobile.com/se/dm/waterresistant för mer information. Observera att Xperia XZ1 Compact har en USB-port utan lock för anslutning och laddning. USB-porten måste vara helt torr innan du laddar enheten. Mobiltelefoner 4,7 3 2490 SEK 2490 NewCondition InStock
 1. Telefon & GPS
 2. Mobiltelefoner