Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

 

Se vårt utbud av Powerline/Homeplug

Varför ska jag välja PowerLine/Homeplug?

Det är många som vill slippa att ha långa nätverkskablar dragna genom hela huset och väljer istället att ansluta trådlöst. För att försäkra sig om att alltid få ut maximal nätverkshastighet i hemmet måste man köra via ett trådbundet nätverk. Här kommer PowerLine/Homeplug in som en fenomenal lösning.

Lösningen:

Koppla ihop en PowerLine/Homeplug med ditt modem/router och placera den i ett närliggande vägguttag. Placera sedan nästa PowerLine/Homeplug i vägguttaget i ett annat rum, där du vill få tillgång till ditt nätverk. PowerLine/Homeplug använder de befintliga elkablarna i väggarna för att transportera nätverkssignalen genom huset. Du får direkt åtkomst till ditt nätverk med betydligt kortare sladdar och förlorar minimal nätverkshastighet.

Exempel:

Scenario: En familj har precis flyttat in i ett nytt hus/lägenhet. När man installerat bredbandet märker man att bredbandsmodemet har placerats väldigt långt bort från familjens dator. Det slutar med att familjen får dra en lång nätverkskabel till modemet eller välja att ansluta trådlöst och samtidigt förlora nätverkshastighet.

Lösning: PowerLine/Homeplug låter familjen skicka nätverkssignalen närmare datorn via vägguttagen och de kringgår smidigt problemen.

Bra att veta:

För att få ut maximal nätverkshastighet bör man undvika att ansluta PowerLine/Homeplug till förgreningsdosor och skarvsladdar. Anslut istället PowerLine/Homeplug direkt i eluttagen.

PowerLine/Homeplug fungerar endast om man kopplar in dom under samma elmätare. Det beror på att elmätaren stänger ute all kommunikation utanför huset/lägenheten. Man kan därför inte använda PowerLine/Homeplug som en kommunikationsväg mellan lägenheter eller hus.