Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Varför ska du välja trådlös ljud/bild?

Är du trött på alla lösa sladdar från TV, DVD-spelare, stereo och datorn?

Vill du även slippa ha dubbla DVD-spelare/video/satellitmottagare för att kunna se på TV både i vardagsrum och i sovrum? Lösningen är trådlösa sändare och mottagare som du kopplar till t.ex satellitmottagare, dvd-spelare eller video i vardagsrummet. Mottagardelen ansluter du sedan in till TV:n i sovrummet. Ljud och bild överförs trådlöst mellan enheterna och du slipper dra extra kablar.

Trådlös överföring fungerar även om du har en dator med DVD-spelare och videokort. Anslut den trådlösa överföringen till datorn och TV:n och se sen på DVD-filmerna från din soffa. Du kan även ansluta datorns ljudkort och spela upp mp3-filer på din vanliga stereo. Ytterligare ett användningsområde är att du kan koppla sändardelen till videokameran och sedan använda den som övervakningskamera i t ex barnens sovrum.

Trådlös överföring finns för en eller flera olika apparater beroende på vilken modell du väljer. Nedan ser du ett exempel på hur det kan se ut.

Trådlös ljud- och bildöverföring

Valbara sändningskanaler

De flesta trådlösa sändarna har möjligheten att du kan välja mellan olika sändningskanaler, detta för att minimera störningar från andra trådlösa enheter som använder samma sändningsfrekvens.

Extra mottagare

Extra mottagare är användbart om du vill använda samma ljud- eller bildkälla till flera TV-apparater t ex en TV i sovrummet, en i källaren och en i barnens rum.