Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Epilator - 7 myter!

Vi vet alla att det till viss del stämmer att vill man vara fin får man lida pin och att det dessutom ofta tar tid. Men det behöver faktiskt inte vara så, inte när det gäller hårborttagning i alla fall. Här slår vi hål på de myter som finns om epilering:

Epilering gör ont!

Vi känner alla till talesättet “vill man vara fin får man lida pin” och första gången man epilerar kan man eventuellt känna lite obehag – men det minskar för varje gång du epilerar.Dessutom går det även använda vissa epiltatorer i vatten vilket minskar eventuellt obehag och irritation då värmen från vattnet frigör endorfiner - kroppens naturliga smärtlindrare.
 

Mina ben är inte redo att visas upp direkt efter epilering

Vissa människor upplever röda prickar, men frukta icke, de bleknar snabbt. Om de besvärar dig, pröva att epilera innan du går och lägger dig så kommer de att vara ett minne blott morgonen därpå - och du är redo att möta dagen.
 

Jag tycker att epilering är för tidskrävande. Jag använder min rakhyvel i duschen varje morgon utan att behöva tänka på det

Det är sant att epilering tar lite längre tid än vad rakning gör. Men det går snabbare ju oftare du gör det och vad betyder egentligen några extra minuter när du kan få silkeslena ben som varar i upp till fyra veckor. Eftersom vissa epilatorer går att använda i duschen kan du enkelt göra epilering till en del av din dagliga skönhetsrutin.
 

Epilering? Det är som elektrisk rakning eller hur?

Nej, egentligen inte. En rakapparat kapar håret på ytan medan en epilator har pincetter som drar hårstråna från roten. Det innebär att håret växer tillbaka mycket långsammare, tunnare och finare.
 

En epilator är inte lika noggrann som ett rakblad

Envisa hårstrån kan missas vid epilering, så man kan behöva dra den över huden ett par extra gånger för bästa resultat. Men man kan även prova att dra den långsammare längs huden.
 

Du behöver en särskild hårlängd när du epilerar - det funkar inte på sommaren!

En fantastisk fördel med epilering är att den tar bort hårstrån små som sandkorn, ca 0,5 mm.
 

Jag känner inte en enda nöjd epilatoranvändare

Det finns 18 miljoner nöjda kvinnor världen över som redan har upptäckt epilering – de kan väl inte alla ha fel? Lyssna på några av kvinnornas råd och kommentarer på Aqua Skin Club på www.braun.com.
 Epilator | Ladyshaver | Rakhyvel | Tillbehör rakning