Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Elgrill

Den elektriska grillen är för avslappnade grillaren. En elgrill kan du använda var som helst, så länge du har tillgång till ett eluttag. Du behöver inte oroa dig för att få perfekt glöd eller få slut på kol. Allt du behöver är grillen. Bara att koppla in och börja grilla. 

Du kan i många fall även använda en elgrill på balkongen om du bor i lägenhet, något som oftast är förbjudet för både gasol- och kolgrill. Hör med din hyresvärd eller bostadsrättsförening först vad som gäller just där du bor.

En liten nackdel med en elektrisk grill är att du inte får samma röksmak som när du grillar på ett mer traditionellt sätt. Värmen justeras lika lätt som på spisen då det finns en värmeregulator. Upphettningstiden är ganska snabb, 5-10 minuter i de flesta fall, men det finns modeller som värms i ungefär en minut. På vissa elektriska grillar fyller man med lite vatten i botten av grillen för att värmen ska hållas konstant, samt minska grilloset. Vattnet gör också rengöringen enklare.