Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Koppla datorn till TVnKoppla datorn till TVn på bäst sätt för att till exempel kunna titta på web-TV på TV-skärmen. Vi har kablarna du behöver!Först och främst måste du veta vilka anslutningar datorn och TV:n har. De vanligaste anslutningarna som finns är HDMI och DVI, som är digitala anslutningar, och VGA som är en analog anslutning. Tänk på att DVI- och VGA-kablar endast kan transportera bild.

På din dator och din TV hittar du antingen alla dessa ingångar eller någon av dem. Du ser vilken kontakt och kabel som är vilken på bilden här nedan.

Med en digital överföring undviker du störningar som kan förekomma i analoga anslutningar, dessutom ger en digital anslutning bättre bildkvalitet.Om det finns HDMI-anslutning på datorn respektive TV:n så är en HDMI-kabel det bästa alternativet eftersom den dels ger en digital överföring och dels överför både ljud och bild i samma kabel. Många datorer har dock ingen HDMI-utgång och för att få digital överföring ska du då välja en DVI-kabel (om det finns DVI-utgång på din dator). Det finns även kablar med DVI i den ena änden och HDMI i den andra som du kan använda om du till exempel har en DVI-anslutning på datorn och HDMI-anslutning på TV:n.För en analog överföring ska du välja en VGA-kabel. VGA-kabeln är samma sorts kabel som du använder till att koppla in en vanlig datorskärm och finns i regel på alla datorer. Tänk på att en VGA-kabel inte kan skicka ljud.Tänk på att det vanligtvis inte medföljer HDMI-, DVI- eller VGA-kabel när du köper din produkt!När du kopplar via en DVI- eller VGA-anslutning måste du även ha en kabel som överför ljudsignalen. Denna kopplar du till högtalarutgången på din dator. Vilken kabel som passar beror på vilka in respektive utgångar datorn och TV:n har, men vanligast är en 3,5 millimeter till 3,5 millimeter eller RCA-kabel. Detta är heller inget som brukar medfölja vid köp av produkten.

HDMI-kablar

Bild-och ljudöverföring

VGA-kablar

Bildöverföring

DVI-kablar

Bildöverföring

Ljudkablar

Ljudöverföring