Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Hitta rätt router

Hur många enheter delar uppkoppling i ditt hem?

I nästan alla hushåll är det vanligt att använda sig av trådlöst nätverk. Fördelen är att man slipper långa kablar och kabeltrassel och du får friheten att surfa var som helst i huset. Vad många inte tänker på är att ju fler enheter som är anslutna till det trådlösa nätverk - desto sämre prestanda du får. Det är inte bara laptop vi använder, utan också surfplattor, smartphones och andra enheter som ansluter till det trådlösa nätverket. Därför är det viktigt att tänka på vilken router du installerar i ditt hem.

Frekvensband och Dual-Band

De trådlösa nätverken, även kallat Wi-Fi (Wireless Fidelity) använder radiovågor för att överföra information. Radiovågorna sänder via frekvensbanden 2,4 GHz eller 5 GHz. De flesta enheter sänder information på 2,4 GHz-bandet som därför blir mer belastat och risken för störningar blir större på det bandet. Med tekniken Dual-Band mot de trådlösa enheterna - har du också möjlighet att skicka information över 5 GHz-bandet. Den information som skickas från de olika enheterna är fördelade på båda frekvenserna och orsakar mindre störningar och du kommer att få högre hastigheter i det trådlösa nätverket. 

När uppgraderade du din router senast?

De flesta hushåll har för närvarande i genomsnitt 5 trådlösa enheter som alla delar samma anslutning. Det kan vara allt från SmartTV s, smarta telefoner till spelkonsoler. Funderar du på hur det var för bara några år sedan, är det inte konstigt att husets gamla router är överbelastad och arbetar långsammare än tidigare.

Vilken router ska jag välja?

Nedan har vi beskrivit vad som krävs av en router i ett diagram. Diagrammet visar vilken hastighet routern måste hantera för att få den maximala hastigheten för nätverk av alla enheter i hemmet. Om till exempel 4 trådlösa enheter är anslutna till samma nätverk, rekommenderar vi en router som klarar hastigheter på 300 Mbit / s. När du har kontrollerat den hastighet du behöver kan du klicka på länkarna i nedan diagram.

Om du har mer än 7 enheter i hemmet eller på kontoret, kan det vara nödvändigt med en router med 802.11ac standarden. Inom denna kategori finns routrar som kan leverera upp till 1300 Mbit / s

Vilken router ska jag välja?

Följ länkarna nedan för att ta del av vårt sortiment.

Router 150 Mbit/s                   Router 300 Mbit/s                  Router 450 Mbit/s +