Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Hur många enheter delar uppkoppling i ditt hem?

I nästan alla hushåll har det blivit vanligt att använda sig utav trådlöst nätverk. Fördelen är att man slipper långa kablar och kabeltrassel. Vad många inte tänker på är att ju fler enheter som är uppkopplade till det trådlösa nätverket desto sämre prestanda får man. Därför är det viktigt att tänka på vilken typ av router man väljer att installera i hemmet. 

Frekvensband och Dual-Band

De trådlösa nätverken, även kallat Wi-Fi (Wireless Fidelity) använder radiovågor för att överföra information. Radiovågorna sänder via frekvensbanden 2,4 GHz eller 5 GHz. De flesta enheter sänder information på 2,4 GHz-bandet som därför blir mer belastat och risken för störningar blir större på det bandet. Med den nya tekniken i dagens router har de trådlösa enheterna nu möjlighet att också sända information på 5 GHz-bandet. Tekniken kallas för Dual-Band och fördelen blir att informationen delas upp på de olika frekvensbanden som då blir mindre belastade. 

När uppgraderade du din router senast?

De flesta hushåll har idag i snitt 5 trådlösa enheter som alla ska dela på samma uppkoppling. Det kan vara allt från smarta TV-apparater, smarta telefoner, uppkopplade spelkonsoler, datorer samt en och annan surfplatta. Tänker man på hur det var för några år sedan så är det inte konstigt att hushållets gamla router blir överbelastad och arbetar långsamt. 

Vilken router ska jag välja?

För att ge en fingervisning på vad som krävs av en router har vi tagit fram ett diagram. Diagramet visar vilken hastighet som din router ska klara av för att du ska få ut maximal nätverkshastighet till antalet enheter i hemmet. Har du exempelvis 4 trådlösa enheter uppkopplade på ditt nätverk rekommenderar vi en router som kan hantera en hastighet på 300 Mbit/s. Efter att du har kontrollerat vilken hastighet du behöver kan du gå vidare i länkarna under diagramet. 

Vilken router ska jag välja?

Följ länkarna nedan för att ta del av vårt sortiment.

Se vårt utbud av router med 150 Mbit/s                Se vårt utbud av router med 300 Mbit/s               Se vårt utbud av router med 450 Mbit/s +        

Router 150 Mbit/s                   Router 300 Mbit/s                  Router 450 Mbit/s +