Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Att välja väggfäste

Din TV förtjänar en snygg upphängning på väggen. Men utbudet är stort och det kan vara bra att veta vad man ska titta på när man väljer väggfäste.Det viktigaste att ha koll på när du väljer ett väggfäste är vilken VESA-standard och vikt fästet är anpassat för. På TV:ns baksida finns det hål som är avsedda för väggfäste. VESA-standarden anger i millimeter hur långt mellanrummet ska vara mellan dessa hål. Alltså, om väggfästet följer VESA-standard upp till 500x400 betyder detta att det max får vara 500x400 millimeter mellan hålen på baksidan av TV:n för att det ska passa.Det är VESA-standarden och vikten som oftast är den avgörande faktorn om fästet passar eller inte, inte tumstorleken på TV:n.

Det finns lite olika alternativ för justerbarheten av TV:n när den väl är monterad på väggen. En del är helt fasta, vilket ofta innebär en snygg upphängning nära väggen, men du kan inte vinkla TV:n om du skulle behöva det. Med ett tiltbart väggfäste kan du enkelt justera vinkeln på din TV uppåt och neråt. För ytterligare möjligheter att vinkla din TV finns det väggfästen som är både vrid och tiltbara. Då kan du alltså även vinkla din TV åt sidorna. Fästen av denna typ använder sig av en arm som du kan anpassa efter behov.