Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Så bygger du ett utekök på en förmiddag

Sandra Mastio
Så bygger du ett utekök på en förmiddag


Utekök på NetOnNet

2020-05-22

Att laga mat utomhus är en oslagbar känsla. Du kan stå i solen, njuta av den friska luften och behöver inte bry dig lika mycket om hur du slabbar! De är en liten smak av att bo utomlands skulle jag säga! Just därför bör alla ha ett riktigt utekök. Så att du kan stanna kvar i solen och göra allt från att koka sås och haka lök till att blanda drinkar och skrubba potatis. Inte bara grilla! Nu är det möjligt för alla att skaffa ett riktigt utekök. Austin and Barbeques uteköksdelar gör det enklare än någonsin! Och du behöver inte spendera en förmögenhet. I den här guiden visar jag vilka möjligheter som finns och hur du gör! 

Bygg ditt egna utekök

1. Delarna

ÖPPET SIDOBORD

Ett öppet sidobord med stora avställningsytor. Den öppna designen ger en luftig känsla och lätt åtkomst. 

SIDOBORD MED SKÅP

Ett sidobord med dörrar som ger dig möjlighet att gömma undan mat och dylikt. Front, sidor och skåpdörrar är i rostfritt stål och handtag i aluminium.

SIDOBORD MED DISKHO

Med en diskho i rostfritt stål får du verkligen känslan av ett riktigt kök. Och du har ett praktiskt skåp för tillbehör såsom diskmedel, grillkol med mera. 

SIDOBORD MED DISKHO OCH KRAN

En diskho och kallvattenkran som du snabbkopplar till trädgårdsslangen. På ett enkelt sätt får du rinnande vatten som ger dig många nya möjligheter.  

HÖRNBORD

Hörnbordet ger dig möjlighet att bygga ditt utekök i ett hörn. Det är perfekt för dig som inte har så mycket plats på längden. Istället bygger du ditt utekök i en 90° vinkel. 

GRILLAR

I ditt utekök vill du självklart ha en inbyggd grill. Austin and Barbeque har flera modeller av gasolgrillar som perfekt smälter in mellan sidoborden i ditt utekök. 

Färdiga paket på utekök

2. Färdiga paket

Här ser du ett av våra många färdiga paket på utekök. Perfekt om du vill göra det så enkelt som möjligt! Men du kan också kombinera delarna helt som du själv vill! 

Verktygen som behövs

3. Så här gör du

  • Oavsett vilka delar du ska sätta ihop så behöver du bara två saker: en stjärnskruvmejsel och en skiftnyckel.
  • Du kombinerar de olika delarna genom att skruva ihop dem med enkla stjärnskruvar.
  • Kallvattenkranen kopplar du enkelt in din trädgårds- slang till. Vips har du rinnande vatten ur kranen! 
Komplettera uteköket med en pizzaugn

4. Bara fantasin sätter gränser

Ett utekök kan innehålla precis vad du vill och bli precis så stort du vill. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Varför inte komplettera med en riktig pizzaugn och en kamadogrill till exempel? Att laga mat utomhus är ju trots allt det bästa som finns! 

Tips

5. Tips!

  • Alla delarna i Austin & Barbeques utekök är 86 cm höga. Därför bör grillarna som det kombineras med helst vara i samma höjd. De mest optimala är såklart Austin and Barbeques egna grillar. Men självklart kan du ha ett utekök med sidobord, diskho osv och sen ha grillen bredvid. Till exempel en klotgrill eller en Kamadogrill.

  • För att uteköket ska hålla riktigt länge så bör du ställa in det under vinterhalvåret. Precis som du gör med grillen. 

  • När du köper delen med diskho så tänk på att vattnet inte bör leda ut var som helst. Dels så  finns det vissa ställen du inte vill ha vatten på och dels är det inte optimalt för miljön att hälla vatten rätt ut i naturen. Men det löser man enkelt genom att ha en hink eller tunna under diskhon som du sen tömmer i avloppet när den blir full. 


Austin and Barbeque AABQ Corner table
(1)
Austin and Barbeque AABQ Corner table
(1)
  • Hörnbord till utekök
  • Pulverlackerad stålkonstruktion
  • Passar AABQ gasolgrillar
Webblager
Lagershop

Bli en grillmästare med prylar direkt från lagerhyllan!

Sandra Mastio

Sandra Mastio - Köks-expert

Sandra slog igenom som vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 i TV4. Som kock är hon (enligt juryn) en mästarinna på smaker med massor av busighet. Hennes intresse för mat vaknade ganska sent i livet när hon träffade maken Stefano, som med sin matlagning öppnade dörrarna för nya smakupplevelser.