Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.
Gamingstolar på NetOnNet


Sitter du bra, spelar du bra

En riktigt skön stol är bland de viktigaste sakerna om du vill kunna spela länge. Du vill kunna spendera precis så mycket tid du vill framför dina favoritspel. Utan att få ont i ryggen eller spela sämre ju längre tiden går. Därför är det viktigt att välja rätt gamingstol. Jag har listat vad du bör tänka på! 

  • Rätt storlek. Välj stol efter din längd och vikt. Du vill varken ha en för liten eller för stor sittyta.
  • Justerbarhet. Du vill kunna höja och sänka ryggstödet för att få en skön känsla mot ländryggen. Du vill också kunna höja och sänka armstöden. Att de är rätt placerade är viktigt för att inte bli trött i armarna under långa sessioner. Går du upp i pris på stolarna får du ofta mer möjligheter till justeringar. Bland annat något som kallas 4D-armstöd. Om du är en spelare som sitter lågt med armarna vill du också kunna ta bort armstöden så att du inte slår i dom i intensiva spelsessioner.
  • Material. Äter och dricker du gärna framför datorn (vem gör inte det?) är en stol i läder eller annat enkelt tvättbart material optimalt.
  • Skydd. Är du rädd om golvet? Köp till ett golvskydd eller matta att ha under stolen. Då rullar du även runt lite smidigare.
  • Fotpall. Vill du ha det riktigt bekvämt och kunna luta dig tillbaka för en nap mellan sessionerna så är en fotpall till stolen riktigt nice.
  • Extrafunktion. Som vanligt när det kommer till gamingprylar så finns det alltid alternativ med RGB-belysning. Så gillar du att ha det lite extra flashigt framför datorn är det ett bra val. Alternativ en stol i mer vågade färger än det klassiska svart.

Det är alltså inte raketforskning och inte jättemycket att tänka på, men där har du några saker du bör ha i åtanke när du väljer gamingstol. Det viktigaste är i alla fall att du har en RIKTIG gamingstol och inte sitter i det första bästa du får tag i. Som en matstol eller en IKEA-pall. Tro mig, jag har sett det mesta. För då kommer du helt enkelt inte orka gamea så mycket som du vill. Så enkelt är det.

Inlägget publicerades 2019-11-04


HeatoN

HeatoN
GAMINGEXPERT

HeatoN heter egentligen Emil Christensen och är Sveriges mest framgångsrike e-gamer genom tiderna. Han har drösvis med professionella VM-vinster i framför allt Counter-Strike under åren 2001-2007. Idag äger och coachar han tre egna klaner/lag. Han medverkade som första e-gamer i SVT:s Mästarnas Mästare 2017.