Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

2017-11-16
Har du polare som du alltid behöver vänta på? Skicka det här inlägget till dem!

Har du en gammal hårddisk som brummar igång och låter lite sådär halvkonstigt varje gång du startar upp datorn? Då skulle jag säga att det är dags att investera i en SSD-disk. Om det finns några som inte vet så är en SSD-disk en flashbaserad lagringsenhet helt utan rörliga delar. Till skillnad från de klassiska HDD-diskarna som är roterande skivor tillsammans med en läsarm som läser och skriver datan. 


En SSD-disk påverkar ju inte själva spelandet någonting men den är löjligt mycket snabbare när det kommer till att starta upp ditt operativsystem och att starta igång själva spelen. Medan en HDD-disk kan stå och tugga och hacka lite då och då så kommer din dator överlag kännas mycket rappare och piggare med en SSD. 

Ibland när jag gamar och Skypar eller överlag gör mycket samtidigt så kan jag helt plötsligt känna att jag behöver starta om datorn då något börjar lagga. Då är en SSD-disk helt överlägsen. Både ditt operativsystem och ditt spel kommer starta igång extremt mycket snabbare om du kör datorn på en SSD-disk istället för en mekanisk HDD eftersom en SSD läser data på ett helt annat sätt. Så låt inte din stackars polarn du gamar med behöva vänta för länge på att du ska komma tillbaks in i gamet efter en omstart. 

SSD-diskar har gått ner otroligt i pris gentemot vad de kostade för några år sen men de är fortfarande dyrare än HDD-diskar. Så om du är en av de som vill ha några TB lagring till din musik och dina filmer så kan du självklart köra både en SSD-disk och en HDD-disk på datorn. Se då bara till att installera ditt OS och dina spel på SSD-disken så kommer du få alla fördelarna med snabbheten. Sen kan du ha din filmsamling kvar på din HDD. 

Fördelar SSD:
 • Mycket snabbare uppstart av operativsystem och spel m.m. 
 • Inga rörliga delar så inte känslig för stötar och vibrationer

Nackdelar SSD:
 • Dyrare än HDD
SSD

Se vårt utbud av SSD SATA 2,5 tum

SSD SATA 2,5 tum


Se vårt utbud
Se vårt utbud av SSD mSATA

SSD mSATA


Se vårt utbud

HeatoN

HeatoN
GAMING-EXPERT

HeatoN heter egentligen Emil Christensen och är Sveriges mest framgångsrike e-gamer genom tiderna. Han har drösvis med professionella VM-vinster i framför allt Counter-Strike under åren 2001-2007. Idag äger och coachar han tre egna klaner/lag. Han medverkade som första e-gamer i SVT:s Mästarnas Mästare 2017.