Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.


2017-12-27
Äntligen trådlösa tillbehör som håller måttet? 

Det är en mycket ambitiös satsning som Logitech gör på trådlöst just nu. Att göra en hel produktkollektion som är trådlös har, vad jag vet, aldrig tidigare gjorts! Designen är bland det cleanaste jag sett i esport-sammanhang och det känns som att Logitech riktar sig till en lite mognare och något äldre esport-publik. Det är inte lika mycket blinkade lampor och flashiga färger. Den stora utmaningen i detta är dock det trådlösa. Jag och många med mig har drömt om detta då sladdhärvor nästan är ett lika stort irritationsmoment som en dator som laggar.

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag är tveksam till om trådlöst någonsin kommer att funka på proffs-nivå. Jag kanske är konservativ men hittills har jag inte sett något som är i närheten av att lyckas. Logitechs lightspeed teknik som applicerats på både tangentbord och mus har en rapporteringsfrekvens på 1 millisekund och en optimerad, trådlös anslutning på 2,4 GHz vilket ger extremt snabba reaktionstider. Det räcker absolut för en casual-gamer och för oss som spelar på en semi-hög nivå. Om det funkar på proffs-scenen får tiden utvisa men just nu leder Logitech i alla fall utvecklingen, det är en sak som är säkert. 

Äntligen tillbehör som håller måttet?

Logitech G703 Lightspeed Wireless Gaming Mouse

Logitech G703 Lightspeed Wireless Gaming Mouse

Plus: Bekväm, riktigt skön att använda. Perfekt för mig med stora händer! Kul med programmerbar RGB-belysning också. 

Minus: Lite högt pris

Till produkten

Logitech G PowerPlay Wireless Charging System

Logitech G PowerPlay Wireless Charging System

Plus: Laddar även när man spelar! Superskönt att slippa tänka på att batteriet ska ta slut mitt under en match. 

Minus: Designen är lite trist

Till produkten

Logitech G613 Wireless Keyboard

Logitech G613 Wireless Keyboard

Plus: Funkar även på avstånd. Jag har tangentbordet i knät närt jag sitter i soffan och det funkar med samma prestanda. Det här är definitivt första steget mot en trådlös tillvaro.

Minus: Håller tyvärr inte för esport på proffs-nivå ännu eftersom det alltid finns nån millisekunds delay i nuläget. Men som casual gamer funkar det! 

Till produkten


HeatoN

HeatoN
GAMING-EXPERT

HeatoN heter egentligen Emil Christensen och är Sveriges mest framgångsrike e-gamer genom tiderna. Han har drösvis med professionella VM-vinster i framför allt Counter-Strike under åren 2001-2007. Idag äger och coachar han tre egna klaner/lag. Han medverkade som första e-gamer i SVT:s Mästarnas Mästare 2017.