Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Grilla kebabspett i uteköket!

Grille kebabspett i uteköket!


Att laga mat utomhus är det bästa som finns! Jag visar hur enkelt du kan bygga ett helt utekök i trädgården och samtidigt hur du lagar och grillar en riktigt god kebab! 

2020-04-27

Det har länge varit ganska krångligt att bygga ett utekök men med Austin and Barbeques modulsystem har det blivit riktigt enkelt. Antingen väljer du ett färdigt paket där utekök med grill ingår eller så väljer du själv de delar du vill ha och pusslar ihop köket själv. För det är faktiskt lika enkelt som en byggsats! Du kanske vill ha en diskho? Två stycken diskhos? Eller en lång rad med sidobord för en massa avställningsytor. Du väljer själv! 

Att laga mat i ditt egna utekök är sen otroligt skönt. Du står utomhus i friska luften och kan kladda runt lite hur du vill. Dessutom är det perfekt att kunna samla hela familjen eller släkten ute i trädgården. I just den här filmen tipsar jag hur du fixar en kebabfest i ditt utekök! Det som gör det hela riktigt smidigt är grillen AABQ 3.2 från Austin and Barbeque som du inte bara kan grilla på. Du kan woka i den, använda en pizzasten i den, och dessutom har den en kokplatta vid sidan av. Så du kan helt enkelt fixa hela din matfest i uteköket. Kika in filmen nedan! 


Produkter som är med i filmen

Austin and Barbeque AABQ Wok pan
(4)
Austin and Barbeque AABQ Wok pan
(4)
  • Tillverkad i kolstål
  • Woka grönsaker direkt på grillen
  • Ø 33 cm
Webblager
Lagershop
Austin and Barbeque AABQ Corner table
(1)
Austin and Barbeque AABQ Corner table
(1)
  • Hörnbord till utekök
  • Pulverlackerad stålkonstruktion
  • Passar AABQ gasolgrillar
Webblager
Lagershop

Recept

Grillade kebabspett

Grillade kebabspett

  • 750 g nötfärs 
  • 1 tsk sjukryddor (kryddblandning från mellanöstern, finns i välsorterade butiker bredvid de vanliga kryddorna) 
  • 1 dl finhackad persilja 
  • 1 riven lök 
  • 2 tsk paprikapulver
  1. Blanda ihop alla ingredienser, låt stå i rumstemperatur i ca 30 min. 

  2. Tryck fast på spett och grilla ordentligt.
Wokad spicy kål och paprika

Wokad spicy kål och paprika

  • 1 röd paprika 
  • 1 gul paprika 
  • 200 g grönkål 
  • 2 klyftor vitlök 
  • 1 knippe mynta 
  • 1 citron 
  • 1 tsk salt 
  • 4 msk olivolja
  1. Strimla paprikan, riv vitlöken och ansa kålen. 

  2. Hetta upp olivolja och woka allting på hög värme tills det mjuknat. 

  3. Blanda med mynta, pressad citron och salt.
Rökig fraiche

Rökig fraiche

  • 2 dl creme fraiche 
  • 0,5 msk rökt paprikapulver 
  • 1 citron, zest 
  • 1 krm salt 
Blanda allt till en jämn kräm.
Tillbehör i skålar

Tillbehör i skålar 

(om ni vill, så blir det mer ”plockigt och familjefestligt)
  • Feferoni 
  • Ajvar 
  • Granatäpple

Bli en grillmästare med prylar direkt från lagerhyllan!

Sandra Mastio

Sandra Mastio
KÖKS-EXPERT

Sandra slog igenom som vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 i TV4. Som kock är hon (enligt juryn) en mästarinna på smaker med massor av busighet. Hennes intresse för mat vaknade ganska sent i livet när hon träffade maken Stefano, som med sin matlagning öppnade dörrarna för nya smakupplevelser.