Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Knep till lyxiga resultat i köket

1. Jag erkänner, jag fuskar! En digital stektermometer gör jobbet åt mig ibland. Jag bryner köttet i en het panna, och sedan får det gå klart i ugnen upp till den perfekta innertemperaturen. Det har aldrig varit enklare, och aldrig mer blir köttet torrt! Ett verkligt hemligt tips: sätt en termometer i brödet när du bakar!

2. Låt värmen jobba för dig, resultatet blir ljuvligt! Låt rotfrukter och kött brynas rejält så lockar du fram alla smakerna. Använd en grym kolstålspanna eller rosta dina grönsaker i het ugn i en form innan du tex mixar dem till god soppa med massor av smak!

3. Använd en mixer för att smaksätta ditt eget salt inför grillsäsongen. Det kommer definitivt att sätta guldkant på tillvaron! Ta tex en bit stjälkselleri, ca 6 cm, och mixa den med 2 dl oraffinerat salt. Vips har du SELLERISALT –  sprängfyllt med smaker och friskhet. Använd citronskal, torkad svamp eller vilken ört som helst. Resultatet blir kanon och tack vare saltets konserverande funktion håller blandningen länge!  

4. Hur får restaurangerna sin sparris så lysande grön och broccolin så krispig? Jo, genom att ångkoka sina råvaror! När du ångkokar behåller du alla nyttiga mineraler och vitaminer, men även färg, smak och textur (så länge du inte ångar på tok för länge). Att ånga sin rimmade torskrygg ger ett ojämförligt saftigt och blankt resultat. Jag klarar mig inte utan min ångkokare. Det kommer inte du heller göra när du väl upplevt skillnaden!  

5. Att skära en råvara lövtunt (ta något så oansenligt som en kålrabbi) vända den i iskallt vatten och sedan toppa den på  din fint upplagda middag — det ger en otroligt lyxig touch. Små drivor med nästan genomskinliga skivor av vårens späda rädisor, eller varför inte hyvlad blomkål (ser ut som ett tunt träd i siluett)? Det här är enkelt med en av kökets trotjänare – en mandolin. Strimla gurka, forma cylindrar som du fyller med kryddig tonfiskröra och toppar med glansig rom…allt är möjligt! Men du —  akta fingrarna!

Knep till lyxiga resultat i köket

Other Termometer digital

Stektermometer

Other Termometer digital 

Till produkten
Andersson HDB 3.0

Kraftfull stavmixer

Andersson HDB 3.0

Till produkten
Crock-Pot 5,6L Timer, multicook

5,6 liters multicooker

Crock-Pot 5,6L Timer, multicook

Button Text

Sandra Mastio

Sandra Mastio
KÖKS-EXPERT

Sandra slog igenom som vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 i TV4. Som kock är hon (enligt juryn) en mästarinna på smaker med massor av busighet. Hennes intresse för mat vaknade ganska sent i livet när hon träffade maken Stefano, som med sin matlagning öppnade dörrarna för nya smakupplevelser.