Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

ÖVER 65 ÅRS PASSION OCH AFFÄRSVISIONER

SMEG grundades av Vittorio Bertazzoni från Guastalla, som är en stad nära Reggio Emilia i norra Italien. Företaget är i dag en av landets ledande tillverkare av vitvaror och hushållsmaskiner. Familjen Bertazzoni har en historia av entreprenörskap som börjar redan på 1800-talet. Från att ha börjat som smeder började familjen så småningom att ägna sig åt att bygga kök. De första Bertazzoni-köken visades upp vid världsutställningen i Milano år 1906. I dag leds Smeg av den tredje generationen Bertazzoni-entreprenörer – fortfarande med företagets ursprung i namnet: ”Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla” som fritt översatt betyder ”Emilianska metallemaljeringsverken i Guastalla”.

Det allra bästa inom italiensk design och en brinnande passion för hemmet.

Expertis, kreativitet och stil: det är dessa egenskaper som vuxit fram ur Smegs italienska identitet och som kännetecknar företagets arbete för att ge liv åt vardagens objekt. Bortsett från de rent estetiska aspekterna är Smegs identitet självklart ett uttryck för det italienska ursprunget och det faktum att man inom företaget brinner för vad man gör. I sitt arbete vill Smeg identifiera och återspegla de egenskaper som betecknar italiensk design, till exempel nyskapande elegans, originalitet och produktkvalitet.

Smegs produkter kan ses som en ögonblicksbild av italiensk stil, från retrokylskåpen i 50-talsstil till spisarna helt i rostfritt stål. De formar trender och smaker och skapar en relation med användaren, som övergår det rent praktiska. Mot bakgrund av denna filosofi har företaget inlett samarbetsprojekt med ledande designers och arkitekter. Man har också upprättat interna utvecklingsprogram för att utvärdera de rådande smak- och marknadstrenderna.


Teknik som inredning

Stil är för Smeg ett mycket påtagligt begrepp: Sättet på vilket en produkt kommunicerar med sin omgivning och får sina användare att interagera med den.

Med designlösningar och en stark känsla för detaljer skapar Smeg hem som avspeglar människorna som bor där. Vitvarorna intar en central plats, en plats där människor kan samlas. I köket finns alla funktioner samlade och de bildar en perfekt, fullt utrustad samlingsplats för trevliga stunder och sammankomster.

Smegs egen inredningsstudio, där man bedriver omsorgsfull forskning om estetik och stil, har stöd från internationellt erkända arkitekter som Guido Canali, Mario Bellini, Piano Design-studion, Marc Newson och Giancarlo Candeago. Kombinationen teknik och stil är Smegs nyckel till att skapa produkter med stark varumärksimage och stor genomslagskraft.

Teknik

Köket är platsen där alla element beträffande design möts: Som en följd är teknisk utveckling det man huvudsakligen tar hänsyn till när man utvärderar behov och funktioner, estetiska aspekter och miljömässiga krav.

Smegs certifierade laboratorier strävar därför efter att utveckla lösningar som uppfyller kraven i moderna bostäder. Till sin hjälp i detta arbete har företaget sin mångåriga erfarenhet och den mest avancerade tekniken. Grundläggande kvaliteter som hållbarhet, säkerhet, flexibilitet och ett tilltalande yttre återfinns i Smegs samtliga produkter. De tuffa testerna som genomförs kontinuerligt under hela produktionsprocessen är ett bevis på Smegs helhjärtade engagemang i att säkerställa driftsäkerhet.

Smegs produkter är också helt i linje med användarnas behov. Samtliga produkter är enkla att använda och tack vare toppmoderna gränssnitt och mångsidiga programmeringslösningar, mycket resurseffektiva. 
Retroprodukter i 50-talsstil

Starka färger och retrodesign o eleganta produkter som skiljer sig från mängden

Smegs 50-talsprodukter andas vintage. De klassiska mjuka linjerna och livfulla färgerna samverkar perfekt med den toppmoderna tekniken. Man kan lugnt säga att den här produktlinjen, som utvecklats av Smegs interna designstudio, definitivt har förändrat vårt sätt att tänka i fråga om vitvaror och hushållsmaskiner. Identitetslösa, massproducerade, fristående objekt har fått ge plats åt verkliga stilikoner.

Med sin blandning av elegans och funktionalitet är dessa objekt perfekta exempel på "Made in Italy"-designen som vunnit berömmelse i hela världen.

Citruspress

När du pressar frukten över presskäglan så startar den automatiskt och när du lyfter frukten så stannar den även automatiskt. Inga knapper för av eller på utan det räcker att koppla in sladden. 

Vattenkokare

För att det skall vara lätt att hålla efter och rengöra vattenkokaren har den ett avtagbart och tvättbart kalkfilter i rostfritt stål samt ett dolt värmeelement.

Blender

Med funktionen för mjukstart höjs hastigheten gradvis för att lugnt och stilla blanda ingredienserna. Den har även förinställda program för att krossa och blanda smoothies vilket gör att du snabbt och enkelt kan använda din nya blender bekymmersfritt och enkelt.

Brödrost

De två breda facken som är självcentrerande ger dig utrymme för större skivor och du får jämnt fördelad värme på hela dina brödskivor. Tre olika program gör att du enkelt väljer om du vill återuppvärma, tina eller rosta med valfritt reglerad temperatur till en nivå på 6 olika steg för att passa alla smaker. 


Brödrost

Till produkten

Vattenkokare

Till produkten

Citruspress

Till produkten

Blender

till produkten

Vattenkokare med variabel temperatur

Till produkten

Köksassistent

Till produkten

Espressomaskin


Till produkten

Kraftfull kvalitetsstavmixer


Till produkten

Miljöpolicy

Smeg har i flera år antagit policyer som syftar till att fortsätta att stärka företagets värderingar i fråga om miljömässig hållbarhet. Faktum är att Smeg HQ har blivit en symbol för denna miljöstrategi. Företagets miljöengagemang tar sig bland annat uttryck i ett särskilt fokus på de ekologiska aspekterna av formgivning och tillverkning av vitvaror och hushållsmaskiner. Grundtanken är att säkra maximal prestanda och samtidigt hålla nere energiförbrukningen till ett minimum.